flag Судова влада України

Апеляційним судом розглянуто спір між громадянином Мексики та українкою щодо малолітньої дитини

29 квітня 2021, 12:59

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду повідомляє, що 29  квітня 2021  року  колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги Сото Тревіно Карлоса Едуардо та Яни Чистякової (матері дитини) на рішення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 10 січня 2020 року, яким у задоволенні позову Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області в інтересах Сото Тревіно Карлоса Едуардо до Яни Чистякової про забезпечення повернення дитини  до Мексиканських Сполучених Штатів відмовлено.

    Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням громадянин Мексики  подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення місцевого суду та прийняти нову постанову, якою задовольнити  його позов щодо забезпечення повернення дитини до  Мексиканських Сполучених Штатів.

    У апеляційній скарзі Яна Чистякова (матір дитини)  просила змінити мотивувальну частину рішення першої інстанції  в частині зроблених висновків суду стосовно незаконного  утримання  їх  спільної дитини в Україні. В решті рішення просила залишити без мін.

    Судове засідання відбулося за участю перекладача. Також були присутні представники ЗМІ.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали справи, колегією суддів винесено постанову та оголошено резолютивну її частину, якою в задоволенні апеляційних скарг було відмовлено,  рішення місцевого суду залишено без змін.

Доповідач: суддя Алеся  Дашковська

Справа: №335/5615/19

 

 

Прес-служба  суду