flag Судова влада України

Суд залишив одного із підозрюваних у викраденні професора Запорізького вишу під цілодобовим домашнім арештом

17 травня 2021, 18:07

    Прес-служба суду інформує, що 17 травня 2021 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні було розглянуто апеляційну скаргу прокурора на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя  від 16 квітня 2021 року, якою застосовано до громадянина С., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 146 КК України запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, з покладанням певних процесуальних обов’язків.

    В апеляційній скарзі прокурор просив рішення слідчого судді скасувати, постановити нову ухвалу, якою  задовольнити клопотання старшого слідчого та застосувати до С. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

    Нагадаємо, за даними слідства, вказана особа підозрюється у викраденні за попередньою змовою в групі осіб та незаконному позбавленні волі професора  Луай Файсал  Муца, з корисливих  мотивів, що спричинили тяжкі наслідки.

    У судове  засідання з’явилися  підозрюваний С. та його захисник. Були присутні  ЗМІ  та громадськість.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.           

Суддя-доповідач Марина Тютюник

Справа: 335/129/21

 

 

 

Прес-служба суду.