flag Судова влада України

Суд залишив під вартою посадовця Запорізького обласного управління Держпраці,  який підозрюється у одержанні хабаря

19 травня 2021, 18:19

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 19 травня  2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні  розглянула  апеляційну скаргу захисника – адвоката Мамедова Т. в інтересах підозрюваного Н. на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя  від 07 травня 2021 року, якою задоволено клопотання слідчого  та застосовано до начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці в Запорізькій області Н., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів до 03.07.2021 року включно, з визначенням розміру застави у сумі 454 тисячі гривень (200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, сторона захисту просила його скасувати,  постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання слідчого та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді особистого зобов’язання з покладанням певних  процесуальних обов’язків. Визначити  розмір застави у сумі 45400 гривень ( 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб),  оскільки сума, визначена судом, для Н. - завідомо непомірна.

    Нагадаємо, за даними слідства, начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці в Запорізькій області Н. підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень від керівника суб’єкта господарської діяльності за вирішення питання, що входить до його службової компетенції. Під час отримання другої частини неправомірної вигоди, він був затриманий співробітниками поліції у службовому кабінеті.

    У судовому засіданні Н. та його захисник підтримали апеляційні вимоги, прокурор заперечував проти задоволення скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Н. задоволено частково, запобіжний захід у виді тримання під вартою залишено без змін, визначено розмір застави у 181600 гривень, що є для даної категорії справ найбільшим встановленим законом розміром.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Доповідач: суддя Марина Тютюник.

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 335/4772/21

 

 

Преc-служба суду