flag Судова влада України

Суд обмежився усним зауваженням за порушення підприємцем правил карантину

21 травня 2021, 15:05

    21 травня 2021року Запорізький апеляційний суд у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах громадянина С. на постанову Енергодарського міського суду Запорізької області від 04 березня 2021 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей за ч.1 статті 44-3 КУпАП. Суд стягнув з нього 17 тисяч гривень штрафу та 450 гривень судового збору.

    Як встановив суд першої інстанції, 16 січня 2021 року о 15 годині 30 хвилин фізична особа-підприємець С., у продовольчому магазині «Дарья», що знаходиться у м. Енергодар, не забезпечив нанесення  маркування для перебування відвідувачів у черзі з дотриманням  дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метри, чим порушив вимоги п.п. 14 п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020року.

    У судовому засіданні С. підтвердив факт, який мав місце 16 січня 2021 року. Він пояснив, що одразу після складання протоколу усунув недоліки та наніс маркування для перебування осіб у черзі з  дотриманням дистанції.

    За результатами апеляційного розгляду судом винесено постанову, якою апеляційну скаргу С. задоволено частково, рішення місцевого суду скасовано. Громадянина С. визнано винуватим у порушенні правил щодо карантину та звільнено від адміністративної відповідальності на підставі статті 22 КУпАП за малозначністю вчиненого ним адмінправопорушення, обмежившись усним зауваженням.  

    При прийнятті рішення суд узяв до уваги пояснення С., його ставлення до скоєного правопорушення, врахував його вік, скрутне матеріальне становище та те, що він вперше притягується до адміністративної відповідальності. 

    Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає. 

Доповідач: суддя Світлана Дадашева. 

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаній справі можна  здійснити за номером 316/230/21

 

 

 

 

Прес-служба суду