flag Судова влада України

Апеляційний суд обмежився усним зауваженням водію автобуса за порушення правил карантину

01 червня 2021, 18:02

    01 червня 2021 року Запорізький апеляційний суд у відкритому судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу водія автобуса Б. на постанову Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 27 квітня 2021 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей (за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП) та накладено грошове стягнення в розмірі 17 тисяч гривень.

    Як встановив суд першої інстанції, 05 квітня 2021 року о 16 год. 14 хв.  водій ТОВ «Приміські сполучення» Б. здійснював регулярні перевезення пасажирів за маршрутом Запоріжжя-Лежене транспортним засобом Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI у м. Запоріжжя по вулиці Космічна, 8. На момент зупинки у салоні кількість пасажирів перевищувала дозволену технічною характеристикою в реєстраційних документах на цей транспортний засіб (19 місць з місцем водія). Даним водій порушив п. 3 п.п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09 грудня 2020 року зі змінами та доповненнями.

    В апеляційній скарзі Б. просив скасувати рішення місцевого суду та звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням, посилаючись на те, що раніше він до адміністративної відповідальності не притягався, працює водієм, де отримує мінімальну заробітну плату, що є його єдиним джерелом доходу, а також у порушенні правил розкаюється.

    За результатами апеляційного розгляду судом винесено постанову, якою апеляційну скаргу Б. задоволено, постанову суду першої інстанції скасовано, звільнено порушника від адміністративної відповідальності, при цьому суд обмежився усним зауваженням. 

Суддя Марина Тютюник  

Єдиний унікальний номер 333/2244/21

 

 

Прес-служба суду