flag Судова влада України

Суд залишив під домашнім арештом лікаря, який підозрюється в одержанні хабаря

02 червня 2021, 16:40

Прес-служба суду інформує, що 02 червня 2021 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні було розглянуто апеляційні скарги прокурора та захисника Олени Сідельникової в інтересах підозрюваного П. на ухвалу Орджонікідзевського районного суду Запорізької області від 20 травня 2021 року, якою до нього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту в певний час доби.

Органом досудового розслідування лікар-хірург П. підозрюється у незаконному систематичному отриманні грошей від пацієнтів лікарні за проведення операцій та інших медичних послуг, які входять до переліку безоплатних.

18 травня 2021 року лікар П., перебуваючи в своєму робочому кабінеті одержав неправомірну вигоду в розмірі 12 000 гривень за проведення операції, яка згідно зі ст. 49 Конституції України віднесена до медичних послуг, що надаються безоплатно.

В апеляційній скарзі прокурор просив ухвалу місцевого суду скасувати, постановити нову ухвалу, якою обрати підозрюваному П. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Захисник, в свою чергу, просила скасувати ухвалу слідчого судді та постановити ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу.

У судовому засіданні прокурор та сторона захисту підтримали свої вимоги.

Адвокати підозрюваного в судовому засіданні також просили суд застосувати до лікаря П. запобіжний захід у виді особистої поруки. Готовність взяти на поруки, за твердженням захисника підозрюваного – адвоката Станіслава Гришина, виявив депутат Запорізької міської ради Михайло Прасол, який був присутній в судовому засіданні.

За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційні скарги прокурора та адвоката Олени Сідельникової залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

Ухвала суду оскарженню не підлягає. 

Суддя-доповідач Марина Тютюник

Справа: 335/5139/21

 

 

 

Прес-служба суду