flag Судова влада України

Суд залишив нічний арешт посадовцю районного управління Держпродспоживслужби, який підозрюється у одержанні хабаря

13 вересня 2021, 19:08

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 13 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22 липня 2021 року, якою залишено без задоволення клопотання слідчого та застосовано до начальника одного з районних управлінь Держпродспоживслужби, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою), запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту до 21.09.2021 року включно, з покладанням певних процесуальних обов’язків.

    Нагадаємо, за даними досудового розслідування, начальник одного з районних управлінь Держпродспоживслужби в Запорізькій області П. разом зі своїм заступником підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень від суб’єкта господарської діяльності за не проведення позапланової перевірки за скаргою заявника щодо отруєння м’ясною продукції товариства. Та як наслідок, не застосовувати передбачені чинним законодавством України заходи реагування. Під час отримання обумовленої суми у своєму службовому кабінеті посадовець був затриманий.

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати, постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного П. запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів.

    У судовому засіданні прокурор підтримав апеляційні вимоги, сторона захисту заперечували  проти задоволення скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді - без змін.

   Крім цього, сьогодні ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишена без задоволення апеляційна скарга захисника підозрюваного П. на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 22.07.2021 року, якою П. відсторонено від посади строком на два місяці, до 21.09.2021 року включно.

    Рішення  апеляційного суду набирають законної сили з моменту їх проголошення та оскарженню не підлягають. 

    Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 335/7749/21

 

 

Преc-служба суду