flag Судова влада України

Суд залишив чинним рішення слідчого судді щодо запобіжного заходу начальнику Держпродпоживслужби, який підозрюється у одержанні хабаря

14 вересня 2021, 15:10

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 14 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 12 серпня 2021 року, якою клопотання слідчого задоволено частково та застосовано до начальника Головного управління Держпродспоживслужби області В., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище), запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів до 08.10.2021 року включно. Одночасно визначено запобіжний захід у виді застави у сумі 181 600 гривень (80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Заставодавцем була внесена застава,  підозрюваний був звільнений з-під варти  та  на нього покладені відповідні процесуальні обов’язки.

    Нагадаємо, за даними досудового розслідування, начальник Головного управління Держпродспоживслужби області В. підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від свого підлеглого у розмірі 11250 доларів США за не створення останньому перешкод у професійній діяльності, із розрахунку 150 доларів США за кожну операцію з реєстрації чи перереєстрації сільськогосподарської техніки та подальшої  передачі неправомірної вигоди керівнику. Під час отримання другої частини хабаря у своєму службовому кабінеті посадовець був  затриманий.

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати в частині розміру застави, постановити нову ухвалу, якою одночасно із застосуванням запобіжного заходу у виді тримання під вартою призначити підозрюваному заставу у розмірі 882 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2002140 (два мільйона дві тисячі сто сорок) гривень. 

    У судовому засіданні прокурор підтримав апеляційні вимоги, сторона захисту заперечували  проти задоволення скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора залишено  без задоволення, ухвалу слідчого судді - без змін.             

    Ухвала  оскарженню не підлягає. 

 Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 937/7545/21

 

 

 Преc-служба суду