flag Судова влада України

Суд залишив чинним рішення слідчого судді щодо запобіжного заходу водієві, який підозрюється в смертельній ДТП у селі Мала Білозерка

16 вересня 2021, 12:20

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 16 вересня 2021 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі відео конференції розглянуто апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Василівськогого районного суду Запорізької області від 03 серпня 2021року, якою відмовлено у задоволенні клопотання начальника слідчого відділу Василівського відділення поліції №2 та застосовано до громадянина Т., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого) запобіжний захід у  виді цілодобового домашнього арешту до 01 жовтня 2021 року включно, з покладанням  відповідних  процесуальних обов’язків.     

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати та постановити нову ухвалу, якою обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

    Нагадаємо, за даними досудового  розслідування 34-річний П. підозрюється в тому, що 01 серпня 2021 року, приблизно о 1 годині 50 хвилин., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння та керуючи автомобілем «ВАЗ 21099», здійснював рух по проїзній частині вулиці Першотравнева в селі Мала Білозерка Василівського району зі швидкістю, що перевищує дозволену швидкість руху у населених пунктах, та скоїв наїзд на 28-річну жінку. Від отриманих травм потерпіла померла у кареті швидкої допомоги.

    Засідання відбувалося у режимі відеоконференції із Василівським районним судом Запорізької області, у якому перебували прокурор і підозрюваний та Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області, у якому перебував захисник підозрюваного. У судовому засіданні апеляційної інстанції прокурор підтримав  апеляційні вимоги. Підозрюваний просив залишити судове рішення без змін, посилаючись на наявність постійного місця проживання, роботи та міцних соціальних зв’язків – одружений та має на утриманні шістьох неповнолітніх  дітей.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу, перевіривши матеріали провадження та доводи апеляційної скарги,  

    колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.       

Ухвала оскарженню не підлягає. 

 

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 311/3186/21

 

 

Прес-служба суду