flag Судова влада України

Апеляційний суд розглянув справу «вільнянських шкуродерів»

20 вересня 2021, 15:22

    Прес-служба суду інформує, що 20 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, в режимі відео конференції, розглянула апеляційні скарги прокурора та захисника обвинуваченої Христини Степаненко - адвоката В. Волочкіна на вирок Вільнянського районного суду Запорізької області від 26 лютого 2021 року

    Вироком суду Христину Степаненко визнано винною за розповсюдження, виготовлення, зберігання та збут зображень та відеопродукції порнографічного характеру та жорстоке поводження з тваринами, та засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

    Олександра Скоріна визнано винним за розповсюдження, виготовлення, зберігання та збут порнографії, та визначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

    Окрім цього засуджені позбавлені права займатися діяльністю, пов`язаною з виготовленням і реалізацією фото та відеопродукції на 3 роки.

    Нагадаємо: згідно вироку суду 25-річна Христина Степаненко та 52-річний Олександр Скорін створили групу у соціальній мережі «Вконтакте» під назвою «Сільська правда», та протягом двох років розміщували у вільний доступ зображення і відео порнографічного характеру, виготовлене за їх участю.

    Однак широкого розголосу дії Христини Степаненко та її спільника отримали після того, як в соціальні мережі потрапило відео, на якому остання умисно вчиняла жорстокі дії по відношенню до кота, в результаті яких тварина загинула.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Христини Степаненко залишено без задоволення, а вирок відносно неї залишено без змін.

    Апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, вирок місцевого суду в частині призначеного Олександру Скоріну покарання скасовано, ухвалено в цій частині новий вирок, яким призначено останньому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з виготовленням та реалізацією фото та відеопродукції на строк 3 роки.

    Вирок набирає законної сили з моменту його проголошення, касаційна скарга може бути подана до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня його проголошення.

 

Суддя-доповідач: Вадим Рассуждай 

Справа № 314/4423/20

 

 

Прес-служба суду