flag Судова влада України

Підозрюваного у розбещенні 7-річної онуки своєї дружини залишено під вартою

17 листопада 2021, 17:17

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 17 листопада 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у закритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянула матеріали за апеляційною скаргою захисника підозрюваного Г. на ухвалу слідчого судді Вільнянського районного суду Запорізької області від 03 листопада 2021 року, якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до Г, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України (розбещення малолітньої особи близьким родичем), запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів до 31 грудня 2021 року включно. Одночасно визначено заставу у сумі 47 580 гривень (20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, сторона захисту просила його скасувати та постановити нову ухвалу, якою обрати  Г. запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

    За даними досудового слідства, 62-річний чоловік, громадянин Куби підозрюється в тому, що у серпні 2021 року, знаходячись за місцем свого проживання, вчинив розпусні дії щодо семирічної онуки  своєї дружини.

    Засідання відбувалося в режимі відеоконференції із Вільнянським районним судом Запорізької області, у якому перебували захисник підозрюваного та  прокурор.

    У судовому засіданні апеляційної інстанції сторона захисту підтримала свої апеляційні вимоги, прокурор заперечував проти задоволення  скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши  матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Г залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.  

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.      

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 314/4023/21.                                                                 

 

Прес-служба суду