flag Судова влада України

Підозрюваного у вчиненні дій сексуального характеру щодо 6-річної дівчинки залишено під вартою

17 листопада 2021, 17:14

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 17 листопада 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у закритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянула матеріали за апеляційними скаргами підозрюваного Б. та його захисника на ухвалу слідчого судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 05 листопада 2021 року, якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до громадянина Б, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 152 Кримінального Кодексу України (зґвалтування малолітньої особи), запобіжного заходу у виді тримання  під вартою  строком  на 60  днів  до 02 січня 2022 року включно.

    Не погодившись із  рішенням слідчого судді, підозрюваний та його захисник просили його скасувати і постановити нову ухвалу, якою обрати  Б. запобіжний захід у виді домашнього арешту.

    За даними досудового слідства, 35-річний чоловік підозрюється в тому, що 02 листопада 2021 року, перебуваючи у квартирі своєї знайомої разом із її 6-річною донькою, скориставшись безпорадним станом дитини, вчинив дії сексуального характеру, які кваліфікуються як зґвалтування.

    Засідання відбувалося через систему відеоконференцзв’язку EasyCon із Комунарським районним судом м. Запоріжжя, у якому перебував прокурор.

    У судовому засіданні апеляційної інстанції сторона захисту підтримала свої апеляційні вимоги, прокурор заперечував проти задоволення  скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника  в інтересах підозрюваного  Б. залишено без задоволення,  ухвалу слідчого судді – без змін.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.      

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за №    333/7748/21.                                                                 

 

Прес-служба суду