flag Судова влада України

Обвинуваченому у державній зраді відмовлено у зміні запобіжного заходу

06 лютого 2023, 15:06

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 06 лютого 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу обвинуваченого Ч. на ухвалу Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 20 грудня 2022 року, якою йому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Громадянин Ч. обвинувачується у вчинені у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Так, вказана особа обвинувачується у тому, що перебуваючи у вже окупованому на той час м. Енергодар, Запорізької області, добровільно надавав представникам країни-окупанта матеріально-технічну допомогу, а також надавав інформацію представникам окупаційних військ про учасників місцевої територіальної оборони.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив ухвалу суду першої інстанції скасувати, постановити ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та закрити кримінальне провадження відносно нього.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено відмовити в задоволенні апеляційної скарги та залишити обвинуваченому Ч. запобіжний захід – тримання під вартою.

 

Справа № 331/2772/22

Суддя-доповідач – Тютюник М.С.

 

Прес-служба суду