flag Судова влада України

Підозрюваний у державній зраді залишиться під вартою

28 лютого 2023, 15:04

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 27 лютого 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу захисника підозрюваного С. – адвоката Ревкової А.К. на ухвалу Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 10 лютого 2023 року, якою застосовано до громадянина С.  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Запорізькому СІЗО.

Громадянин С. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Так, вказана особа підозрюється у тому, що будучи працівником правоохоронного органу та перебуваючи в окупованому, на момент вчинення злочину, м. Бердянськ Запорізької області, перейшов на бік ворога та сприяв представникам країни-окупанта у проведенні дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, зокрема брав участь незаконних обшуках за місцями мешкання бердянських правоохоронців тощо.

В апеляційній скарзі адвокат Ревкова А.К просила ухвалу суду першої інстанції в частині визначення виду запобіжного заходу змінити з тримання під вартою на домашній арешт із застосуванням електронного браслету, або визначити підозрюваному розмір застави.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено відмовити в задоволенні апеляційної скарги та залишити підозрюваному С. запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Справа № 333/831/23

Суддя-доповідач – Рассуждай В.Я.

 

Прес-служба суду