flag Судова влада України

Запорізький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу вдови загиблого бійця Олександра Бєлого

05 червня 2019, 16:52

    Запорізький апеляційний суд  інформує, що сьогодні 05 червня 2019 року колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ у відкритому судовому засіданні  розглянуто апеляційну скаргу Тетяни Чимиркової, яка діє від власного імені та в інтересах малолітньої дитини Марії Бєлої на рішення  Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області  від  16 квітня  2019 року,  яким  відмовлено у задоволенні заяви Чимиркової  про встановлення факту, що має юридичне значення.  

    В апеляційній скарзі та у судовому засіданні Чимиркова посилалася на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права. Зазначила, що суд першої інстанції не врахував,  що юридичний факт, який вона  просить  встановити,  має індивідуальний характер, стосується виключно  загибелі її чоловіка внаслідок агресії Російської Федерації проти  України, а не безпосередньо факт такої агресії,  та  від встановлення  вказаного факту залежить виникнення, зміна та припинення її прав, як заявника.  Просила  вищевказане судове рішення скасувати,  ухвалити нову постанову,  якою задовольнити  її  заяву.

    За результатами апеляційного розгляду, дослідивши матеріали  справи, перевіривши законність та обґрунтованість рішення місцевого суду, колегією суддів  прийнято постанову та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу Тетяни Чимиркової, яка діє від власного імені та в інтересах малолітньої дитини Марії Бєлої задоволено. Рішення Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 16 квітня 2019 року  скасовано,  заяву Чимиркованої задоволено та встановлено юридичний факт загибелі Бєлого Олександра Івановича, 31.05.1976р.н. при виконанні обов’язку військової служби 14 червня 2014 року в місті Луганськ, Луганської області України, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 

   Постанова суду набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

 

  

Прес-служба Запорізького апеляційного суду