flag Судова влада України

Водієві, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП на Херсонщині застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою

04 липня 2019, 18:15

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що сьогодні 4 липня 2019 року колегією суддів судової  палати з розгляду  кримінальних  справ  у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги захисника підозрюваного  та прокурора на ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 20.06.2019р., якою частково задоволено клопотання слідчого та застосовано до гр.К., який підозрюється  у скоєнні ДТП на Херсонщині, в результаті  якого загинула  родина з 9-річною дівчинкою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів та одночасно визначено заставу в сумі 192100 (сто дев’яносто дві тисячі сто) гривень.     

   Громадянин К. підозрюється  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України ( Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб).

    За результатами апеляційного розгляду судом постановлено ухвалу, якою апеляційну  скаргу захисника підозрюваного залишено без задоволення. Апеляційну скаргу прокурора  відділу прокуратури Херсонської області задоволено. Ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 20 червня 2019 року, якою щодо гр. К. застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів, з визначенням запобіжного заходу у виді застави у розмірі 192100 грн., скасовано.

    Постановлено  ухвалу, якою клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою – задоволено.

    Застосовано  до гр. К  запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів до 17.08.2019 року  без визначення розміру застави.

    Заставу внесену на депозитний рахунок ТУ ДСА України в Запорізькій області буде повернуто заставодавцю.

    Ухвала  суду набирає законної сили з моменту  її  проголошення та оскарженню в касаційному порядку  не підлягає.

    Повний текст ухвали буде проголошений  09.07.2019 о 17-30 год. 

 

За повідомленням прес-служби суду